Underbaraälskade familj.

Nu är vi där - nu är vi 4 i familjen. Och det finns personer i vår omgivning som pratat om hur tungt vi kommer få det när vi får ett syskon och att vi visste ingenting när vi bara hade 1 barn. Att det var lyx att ha 1 barn, speciellt Bernhard som älskar att sova. Detta fick oss självklart att undra lite kring vad som väntade, men vi tog det ändå med en nypa salt då vissa sa liknande saker när vi skulle få Bernhard. Saker som att "se till att sova massor innan barnet kommer, för sen kommer ni aldrig få sova igen". 

Underbara älskade familj. Det känns lite som att vi alltid varit 4, det känns så självklart - det är som att hon alltid varit här hos oss. 

Och det har bara gått nästan 4 veckor, så det är SVÅRT att uttala sig - men hittills så har allt funkat bra. Hon är (precis som Bernhard) större delen av tiden en väldigt nöjd bebis och speciellt om hon får vara i min eller Jeppes famn. Sen sover vi alla i vår säng och både Bernhard och Jeppe får sova nätterna igenom. Vi har gjort den dealen att jag tar hand om prinsessan och Jeppe tar hand om Bernhard. Och skulle tex Bernhard bli magsjuk så går jag och Pyret iväg och sover i gästrummet. Stort plus är det att Bernhard älskar sin lillasyster, för det underlättar när vi alla umgås. Det är ingen avundsjuka utan Bernhard vill bara pussa på henne och prata om hur fin hon är. Så hon ska helst vara med och vara nära om du frågar storebror. Sen kan han tycka att det är svårt ibland när pappa ska hålla i henne, för han vill gärna hitta på saker tillsammans med pappa men det går ändå. Är tex om jag ska ta en dusch och Jeppe är med båda två - då kan hon sitta i famnen medan Jeppe och Bernhard ritar. Och hur livet ser ut om några veckor - om det är så där krångligt som vissa pratade om - det får vi se och hantera då. Men där vi är idag är bara massa älskvärda ögonblick där livet känns så komplett och där jag är så tacksam och glad över att vi fick ett syskon till Bernhard.

Kommentera inlägget här :