Att vara mammaledig.

Att vara mammaledig med Bonnie är så himla roligt. Hon är en liten tjej där varje dag inte är den andre lik, vilket gör livet så där spännande. Dagen börjar oftast inte förens vid 8-9, men sen ibland slänger hon in att hon nån gång vaknar vid 6 och är så pratglad, så då tar vi en promenad för att de andra två ska slippa gå upp då också. Sen kör vi lite yoga när vi kommer hem för att sen åka iväg och vara vid vattnet några timmar när Bernhard är på förskolan. Och när vi sen hämtar storebror då lyser hela hennes ansikte upp - som hon ÄLSKAR Bernhard. Jag älskar att mina barn är så olika. Bernhard sov ofta och mycket som bebis (och även som 4 åring). Bonnie är en sån pigg och glad liten tjej som inte vill missa en sekund av dagen och allt man kan se/upptäcka.

Livetär annorlunda.

Corona gör att vi tänker till och tänker ett extra varv. Corona gör att vi tar hand om varandra. Corona gör att vi är ute mer, bra som mindre roligt väder. Corona gör att vi får hemestra och upptäcka de fina vi har omkring oss, precis i närheten. Och då kan vi en helt vanlig måndag i junibefinna oss på campingen i några timmar tillsammans med våra vänner på gatan. Hur trevligt som helst. Livet är annorlunda nu förtiden, men annorlunda behöver inte alltid betyda något dåligt. Och jag tycker faktiskt om att vi är utomhus mer och att Bernhard verkligen leker. Som vid denna badplats finns det en lekplats, som barnen var vid en stund men sen fann dem en stor sandhög och det var mycket roligare. Fram med lite spadar och hinkar och vatten - behövs inte mer. Det känns mer och mer som när jag själv var liten och det tycker jag är bra, för det gör att Bernhard somnar enkelt på kvällen då han verkligen hållit igång hela dagen. Så livet är annorlunda, men annorlunda behöver inte alltid vara något dåligt.

Skåla med bubbel.

Något nytt jag börjat med sen vi klev in i 2020 är att skåla och fira. Att vara tacksam och glad för de som sker i ens liv genom att skåla med bubbel (alkoholfritt för min del). Jag anser att det är viktigt så att man inte tar något för givet, speciellt inte om det är något som man kämpat för och verkligen vill. Att uppmärksamma de lilla och de stora. Att glädjas åt de lilla och de stora. För många gånger kan man kämpa med något länge och sen när de väl blir ens verklighet så tar man sig inte tiden att uppmärksamma det. Och jag tror att genom att uppmärksamma de lilla och de stora i vardagen så blir varje steg lite mer betydelsefullt. Men framför allt så gör det en glad att stanna upp och glädjas åt det som sker i ens liv. Och detta med att fira livet och vardagens framsteg är något jag vill lära mina barn.

Och vi har fått skåla en del gånger än så länge under 2020, och fler gånger kommer de bli.