Aldrig varit så friska.

När Jeppe ringde förskolan för att se om magsjukan var över och om Bernhard kunde komma tillbaka dit igen, så sa dem att "barnen aldrig varit så friska som dem är just nu". Och det är ju verkligen något positivt som kommit ur allt detta med Corona - att vi får riktlinjer att följa. Riktlinjer som för något gott med sig. För idag finns det inga snoriga näsor som annars brukar finnas på en förskola, och tänk om det alltid kunde vara så? Tänk om man slutade säga "barn har alltid en snorig näsa den här tiden på året". Sen förstår jag att det känns omöjligt då de kräver att man är hemma lite längre och att det är svårt när de gäller ens jobb och inkomst. För tanken blir direkt att man lär ju överleva som familj och då är det svårt att vara hemma länge - men nu när vi går igenom de här med Corona kanske de här kan vara en lärdom vi kan ta med oss?  Att i de långa loppet så är det värt det. Att stannar vi hemma tills man är frisk så kanske man slipper vara sjuk lika mycket/ofta då man inte smittar varandra på samma sätt. Känns som att jag är inne och tassar kring ett ämne som är otroligt känsligt, men jag vill bara säga vad jag tycker och tänker. Utöver att förskolan har fått friskare barn till följd av Corona så har jag dragit igång med träning, yoga och meditation, Och det handlar enbart om att vara mitt starkaste jag och ingenting annat - det handlar inte om att vara snygg inför sommaren som det varit tidigare år. Utan det handlar enbart om att vara snäll mot mig själv så att jag mår bra och håller längre, vilket i sin tur är att vara snäll mot mina barn och min man. Vi vet ingenting alls om denna Corona och jag måste göra det jag kan både för mig själv men också för min lilla familj, för min familj är mitt allt. Något som fastnat i min skalle var från när jag gick en pw och lyssnade på framgångspodden.

"Framtiden ligger gömd bakom dina dagliga vanor"

Den meningen säger allt, verkligen allt. Så när jag hade hört den så la jag in en växel och bara bestämde mig för att se över mina dagliga rutiner och skapa dagar som lägger grunden för en bra framtid. Så nu blir det yoga, pw och meditation så gott som varje dag för att få med både kroppen, knoppen och själen. Och de dagar då det är svårt och tungt och jag inte orkar ta min promenad (för jag är bara människa, så de finns såna dagar också) så läser jag denna mening om och om igen:

"Det du tänker påverkar hur du känner och hur du känner påverkar din handling"

Så med andra ord så gäller bara att ha koll på varför jag gör det jag gör och det handlar om att vara snäll mot mig själv och må som bäst, för att kunna vara den bästa versionen av mig själv om fru och mamma. Vilket gör det enkelt att sätta på sig promenadskorna och gå.

När jag tittar på bilderna så svämmar mitt hjärta över för jag älskar min familj så mycket. Ibland blir det så starkt att det gör ont 

 

Kommentarer :

#1: Sj

Skönt att du slipper uppleva problemen med rinnande näsa. Och tur att personalen på förskolan och chefer inte är lika blinda som du är. Bara för du inte lider av näsor som reagerar på lufttemp behöver du ju inte förneka att det finns.Du menar säkert snoriga näsor hoppas jag. Men tänk innan du skriver rinnande näsor då. Folk behöver inte bli utpekade som udda bara för du uttrycker dig som du gör.

skriven
#2: lillahell

Jag ändrade till snoriga näsor då det var de jag menade. Tänkte att rinnande och snoriga kunde räknas som samma sak. Ber om ursäkt om jag gjorde dig ledsen med mitt inlägg.

skriven
#3: Sj

Snällt av dig att ändra. Känner ganska många som är drabbade tyvärr och i dessa tider behöver dom inte bli ännu mer misstänkta.
Sen håller jag med om att det är skönt med friskare barn på förskola och skola.

skriven

Kommentera inlägget här :