Känslor är okej.

Jag skrev en lista när jag var gravid, en lista över att vara förälder och vad jag såg som viktigt. Och i förra veckan när vi fick lov att säga hej då till Laban, så insåg jag en punkt till jag vill ha med på listan över föräldraskap. Och det är punkt nr 8. 
- Att vara förälder -
 
 
Punkt nr 7 skrevs dit när Bernhard väl var här
 
 
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
 
8. Jag vill visa Bernhard att känslor är okej
 
Jag har så svårt för starka känslor, såna skrämmer mig - både negativa som positiva. Så när Laban fick somna in så höll jag mycket känslor inombords dagarna efteråt så det fick mig att må illa och känna mig låg. Och när jag insåg vad jag gjorde, och att jag gör så även med starka känslor som är positiva, så fick det mig att tänka till. Jag vill inte att han ska vara rädd för känslor, för det skapar negativa ringar på vattnet - som för mig där jag är extremt rädd för döden. Döden skapar så mycket starka känslor för oss som är kvar och det är så definitivt. När någon går bort så är det slutet, vilket är så jobbigt att jag inte kan hantera det. 
 
Bernhard ser hur jag gör, och det är mer sannolikt att han gör som jag gör och inte som jag säger. Så jag måste våga känna. Jag måste våga vara JÄTTE glad samtidigt som jag ibland måste våga vara JÄTTE ledsen. Våga prata om hur det känns. Så det är NU jag väljer att lära mig att hantera starka känslor, så att min son inte blir rädd för dem. 
 
 
Viskningen

Så klokt! Tack!

Svar: Tack själv :)
Lillahell

Gintare mullback

Bästa inlägget, om du gör så som du skriver du kommer få ett enormt starkt band med din son som kommer våga visa känslor och våga prata om svåra saker med dig. Alltid lika sorgligt när någon går bort men det kommer man uppleva fler gånger än en gång i sitt liv och därför tycker jag att man ska vara noga med att visa att det är okej att vara ledsen och sakna någon. Jag går inriktning HUND på gymnasiet och vi pratade om när folk/djur lämnar våran sida det var väldigt sorgligt även om ingen lämnade oss just då men läraren frågade "tycker ni att barn ska vara med och säga hej då?" Jag svarade självklart att barnet/barnen ska få säga hej då och att de vet vad som händer så att man inte hittar på en massa ursäkter och ljuger, sanningen kommer ändå alltid fram.
Styrkekram till dig och din familj <3

Svar: Tack va snällt du skriver :)
Lillahell

http://www.malinasliv.blogg.s

Det var ett jättebra inlägg. Det är mycket så jag har tänkt med min dotter. 😊 Jag ska bli mamma om 5 dagar (om det inte går över tiden.)

Svar: Tack :) åh va spännande. Stort grattis i förskott :)
Lillahell

Dennis | Lattefarsor

Åh vad bra skrivet!
Läs gärna mitt inlägg om känslor på Pappabloggen Lattefarsor.

http://www.lattefarsor.se/tarar-och-machokultur/

Svar: ska jag göra :)
Lillahell

Emma Sörensen

Jag tror att det är jätte viktigt att barn ser att alla känslor är ok, allt ska få kännas. Bra tänkt! :)

Svar: Visst är de viktigt 👍
Lillahell

Powered by Jasper Roberts - Blog