7 dagar utan gottgott 🍬

Ni som följer mig vet att jag Àlskar att utmana mig sjÀlv och nu har jag gjort det igen. Och den hÀr gÄngen har jag utmanat min kÀrlek till gottgott, för varje lördag och söndag sÄ Àter jag vad jag vill (dock inte i överdrivna mÀngder) och dÄ pratar jag om gottgott - i kategorin gottgott ingÄr allt frÄn godis till chips till lÀsk. Med andra ord sÄnt som Àr onyttigt. Den hÀr utmaningen nu innebÀr att jag bestÀmde mig för att se vad som sker med kroppen, sjÀlen och mÄendet om jag skippar allt gottgott sÄ lÀnge jag kan. 

Nu Àr det 7 dagar utan gottgott, vilket faktiskt inte var sÄ svÄrt. Jag trodde att jag skulle tycka att helgen blev trÄkigare utan gottgott och att det skulle bli jobbigt. Men jag hade fel, för de hÀr 7 dagarna har gÄtt fort förbi och det har inte varit jobbigt eller trÄkigt.

Det har gjort stor skillnad för mig att vara utan gottgott, framför allt dÄ jag mÄr sÄ bra men Àven dÄ jag visat för mig sjÀlv att det gÄr att vara utan och att jag inte Àr onyttighetsberoende. Det ska bli spÀnnande att se hur lÀnge jag klarar av att vara utan och vad resultatet blir. SÄ jag vaknar upp och startar den hÀr veckan med att kÀnna mig lÀttare i kroppen, lenare i sjÀlen och med vÀrldens pepp nÀr det gÀller mitt mÄende. 

Funkar mycket bra att dippa grönsaker pÄ en lördags kvÀll. 
M

Ja det finns ju en hel massa annat gott man kan Àta utan att vara onyttig. Frukter och grönsaker och Àr man inte allergisk sÄ finns ju nötter ocksÄ.

Visst, nötter Àr feta men det Àr nyttigt fett och det innehÄller ju massa nÀringsÀmnen ocksÄ. Jag skulle nog ocksÄ kunna klara det om jag bara gav mig sjutton pÄ det. Jag har iallafall dragit ner pÄ mÀngden jag Àter. Och det Àr vÀl ocksÄ ett steg om nÄgot.

Powered by Jasper Roberts - Blog