Själavård.

Jag är en person som är EXTREMT rädd för döden - både för att jag själv en dag ska dö, men även för att andra i min närhet ska gå bort. Rädslan är ibland så stark så att den förlamar mig. Och av någon anledning så har jag den senaste tiden haft en del ångest kring det här, så jag bestämde mig för att försöka reda i det. Försöka ge mig på lite själavård. 

Så jag tog kontakt med kyrkan och frågade om jag kan prata med någon där kring det här, då alla diakoner och präster har en samtalsutbildning och tystnadsplikt. Plus att det är något dem delvis arbetar med, existentiella frågor. 

Och igår var jag där och pratade för första gången - samtalet varade i lite över en timme och jag grät några gånger. Men jag gick ändå därifrån med en känsla av att vara lättare. Jag var fortfarande rädd för döden när vi var klara, vilket jag förstod att jag skulle vara - men det känns som det kan komma något bra ur det här. Lite därför jag kände mig lättare. Ibland är tårar och att gråta något bra för själen.
 
Så jag och diakonen ska ses och prata igen. Jag har två mål och det är att sluta vara rädd för döden samt att våga lita på att jag kommer klara av att hantera den dagen någon i min närhet går bort. Det är dit jag ska. 
 
The eyes are the window to the soul
Bea

Men stackarn 😥 Ja, döden kan vara hemsk och skrämmande. Jag var också jätterädd mellan kanske 5-18 års ålder... Men för vissa kan döden dock vara en befrielse från t.ex en grym sjukdom. Jag var 18 år när jag fann min Pappa död 😔 Ambulans tillkallades i rena chocken. Amb.killarna hade tänkt ta med mig om jag skulle hamna i chock. Istället blev jag ko-lugn, saklig och klar i skallen... Nu led inte Pappa längre 💙 Från den dagen var jag inte lika rädd längre. Ja, sen jag blev Mamma infann sig rädslan igen - men jag älskar villkorslöst, kramas gärna & ofta, skrattar tills tårar sprutar och magen krampar, umgås mycket med sonen och värdesätter alla sekunder minuter timmar dagar och år vi får ❤️💙
Jag har dock ingen tro till t.ex Gud att styrka mig med, men jag har så mycket annat. "Störst av allt är Kärleken", sa min Mormor ❤️
Många av de som gått, som lämnat mig/oss, är nu min styrka och ledstjärna. Jag tror dom finns hos oss även efter döden - i våra hjärtan, tankar, handlingar och andetag ❤️
Varma kramar till dig och din fina familj 🤗
(Ooops, pladdertackan gick visst lös med nååågra bokstäver 😳 Bidde långt detta 🙈😋)

Svar: Jag hoppas att jag en dag är där, att jag kan känna ett lugn kring döden. Hoppas att genom att prata om det så kommer det bli lättare.
Lillahell

Powered by Jasper Roberts - Blog