En växasäng.

I helgen hann vi även med (utöver forsränning) en snabb liten tripp till IKEA och där handlade vi bland annat en ny säng till Bernhard - en växasäng. Låt oss säga det ordet en gång till - en växasäng ! Det är verkligen hur läskigt som helst för mig och Jeppe då det finns två större rädslor: 1. Att han ska ramla ur sängen 2. Att han ska vakna och istället för att gå in till oss så går han iväg på upptäcksfärd här i hemmet. Men då Bernhard visade tydligt hur mycket han tyckte om sängen, så vi får bara bita ihop och lita på att han fixar det. 
 
 
 
 
När bytte ni från spjälsäng till växasäng? 
Bea

Vi hade en spjälsäng med sänkbar sida, så hade den rätt länge då vi inte hittade en växasäng vi gillade. Han kunde klättra i och ur själv, men kom sällan till oss.
Men så var vi på IKEA med sonen när han var ca 3 år - och han sa rakt ut: vill ha den här sängen, mamma! Då är jag en tjuv i fängelse. (Sängen var svart smide med "prison bars" till gavlar)

Svar: Va hette er spjälsäng?
Lillahell

Carin H Brander

Den har vi också precis köpt! Freja älskar den. Vi bytte ganska sent, hon sov i spjälsäng fram till att Ellen föddes. Klättrade inte ur en enda gång :) Det är superläskigt att hon kan knata runt som hon vill, men jag vänjer mig sakta.

Oftast kommer hon in till oss. Någon enstaka gång har hon satt sig i soffan och tittat på TV, så nu är vi noga med att den är inställd på Barnkanalen när vi lägger oss.

Svar: Va duktig hon är :)
Lillahell

Lisa

Vi bytte när sonen var 1 år 10 månader, till juniorsäng. Har gått toppen. Fast vi måste ha grinden stängd för när vi glömt det har vi vaknat av att han gått ut och börjat leka på gräsmattan! Haha 😂🙈🙊
Han går själv in till vår säng när han behöver närhet, väldigt smidigt. 👍 Har aldrig ramlat ur trots att han snurrar massor.

Svar: Men du har aldrig varit orolig?
Lillahell

Anonym

Vi tog bort sidan på spjälsängen vid 1,5 års ålder. När han vaknar går han in till vårt sovrum, än så länge iallafall 😊

Svar: Gick de bra direkt?
Lillahell

Lisa

Nä det har jag inte. Men jag är ingen orolig mamma. Är väldigt avspänd till det mesta när jag jämför med mina mammakompisar. ☺

Svar: Gud va skönt :)
Lillahell

Powered by Jasper Roberts - Blog