Familjerådgivningens kärlekskarta.

Jag har ju tidigare berättat om att vi går i familjerådgivning - för att läsa hela de inlägget, så klicka här.
 
För vår del betyder och står familjerådgivningen för hur mycket vi tycker om varandra, hur mycket vi vill leva med varandra och att vi tar tag i saker och ting innan relationen går sönder. Att ha framförhållning. Och vi tog kontakt med familjerådgivningen när Bernhard låg i magen, då vi förstod att småbarnstiden kan skapa extra gnistor och vi vill exempelvis inte ha diskussioner med sura och irriterade röster inför Bernhard.
 
Och det inlägget hamnade på topplistan inne hos mig, där jag fick frågorna
 
Skriv jättegärna ett inlägg med tips och råd som ni får med er för att möta varann
 
Vad får ni för råd av familjerådgivaren? Vad har ni fått för uppgifter/ uppgift? Antar att det är olika saker ni ska fokusera på son par och individuellt.
 
Och igår var vi iväg på familjerådgivning igen - inte varit där på ett bra tag nu. Vi fick prata om hur vi haft det och hur livet går för oss som familj. Och sen innan vi gick hem fick vi med oss en övning. En övning som jag tänkte jag skulle dela med mig av här inne. 
 
Den kallas för "kärlekskarta", och är en kortlek full med olika typer av frågor. Allt från lite lättare till lite djupare. 
 
 
 
Och tanken är att tex jag tar ett kort, läser frågan men innan jag svarar så ska Jeppe säga vad han tror svaret är. Det handlar om att prata om allt och ingenting, lära känna varandra och i vissa fall visa att man känner varandra. Att vi inte bara pratar om måsten. 
 
Jag tycker det ska bli jätte kul då det påminner om när vi reste hem från Dalarna sist och Jeppe leta upp den där listan med massa frågor. Och vi har typ 2 månader på oss innan vi ska tillbaka till familjerådgivningen, så vi kan ta vår tid. 
Maria Svensson

Hej! jag arbetar på studio Ett på Sveriges Radio och idag kommer vi att prata om familjerådgivning i programmet.
Jag undrar om du kan ringa till studio ett eller meilar mig så kanske vi kan prata om hur det har varit för er.
Skulle uppskatta din hjälp.

Allt gott/ Maria Svensson

Powered by Jasper Roberts - Blog