Vi kunde inte tänka oss att föräldraskap skulle innebära ....

Förra veckan la jag ut en topp 5 lista gällande livet som småbarnsförälder, så jag tänkte att jag skulle göra något liknande även denna vecka. För det finns så mycket som jag vill minnas, som jag kanske glömmer längs vägen då livet rullar på. Och den här veckan är listan gjord av både mig och Jeppe - vi pratade om det under en promenad och det var verkligen super mysigt att lyfta föräldraskapet tillsammans. 

Saker vi inte kunde tänka oss att föräldraskap skulle innebära

  1. Vi kunde inte tänka oss att föräldraskap skulle innebär att vi skulle få sova så mycket som vi får, för vi fick höra från alla håll och kanter att när man får barn så får man inte sova någonting. Nu sover inte jag djupt (som jag skrev på förra listan) men vi båda får sova till typ 8-9 på morgonen och sen är de 2-3 längre vilostunder under dagen.
  2. Vi kunde inte tänka oss att föräldraskap skulle innebära att vi skulle bli så extremt sentimentala - jag är snäppet mer än Jeppe ska jag dock lägga till. Jag hade exempelvis svårt för att släcka nattlampan som vi haft sen Bernhard kom hem - han vill inte/behöver ha den. Men för mig blev de ett sånt moment så det slutade med att vi släckte den och la den i lådan där vi samlar minnen. Och både jag och Jeppe kan titta på bilder, klipp och minnen för att sen bli MEGA sentimentala. 
  3. Vi kunde inte tänka oss att föräldraskap skulle innebära att vi skulle behöva klippa hans naglar så ofta som vi gör. Eller för att vara helt ärligt så är det Jeppe som klipper naglarna. Men vi både reflektera över hur ofta de sker och att vi inte visste att barns naglar växer så fort som dom gör. 
  4. Vi kunde inte tänka oss att föräldraskap skulle innebära att vi skulle fixa att någon smaskar. Eller de gäller väl mig och inte Jeppe. Jag har varit allergisk mot folk som smaskar, men sen jag blev mamma så tycker jag hans smaskande är så sött. Jeppe var inte brydd innan och nu tycker han bara att det är de lisötaste smaskandet. 
  5. Vi kunde inte tänka oss att föräldraskap skulle innebära att känna den kärlek vi känner. Kärleken mellan oss var stark och stor innan Bernhard föddes. Men sen han föddes så blev kärleken direkt så djup, grundad, innerlig, oändlig och villkorlös. Och de gäller både kärleken mellan oss och kärleken vi känner för Bernhard. Kärleken som familj. 
  6. Vi kunde inte tänka oss att föräldraskap skulle innebära att det skulle bli roligare att klä Bernhard än oss själva. Han är alltid snyggt och coolt klädd och har precis allt han behöver i sin garderob. Och vår favorit affär är H&M - dom har så mycke fint för barn. 
 
 
 
Som den här fleecetröjan - den är från H&M och vi båda tycker han är så himla fin i den.
Powered by Jasper Roberts - Blog