Plus och minus.

Både jag och Jeppe är glada över flytten och allt det nya som kommer, men som alltid så finns det plus och minus. Så jag vill dela en sån lista med er där jag skrivit ner några av alla plus och minus, för att jag vill ge er så många olika delar och vinklar som möjligt av det här äventyret. För som jag skrev i ett tidigare inlägg så blir det lite gott och blandat.
 
Plus
 1. Jag kommer närmare min familj, vilket ska bli så kul då vi bott våra första 5 år i Skåne och jag har varit den som fått sakna och längta efter min familj och vara den som säger hej då varje gång vi ska skiljas åt. 
 2. Bernhards kusiner, moster, morbror, mormor och morfar får vara en större del i hans liv genom att vara en del av hans vardag. 
 3. Jeppe får börja arbeta på ett ny arbetsplats där han får utvecklas i sin yrkesroll.
 4. Jag får möjlighet att prova nya vägar och där har jag redan har en idé som jag börjat jobba på.
 5. Jeppe kommer kunna satsa på basketen igen. 
 6. Tryggheten/nätverket är något vi får, vilket gör att vi inte blir så "ensam ö" och sen att vi kan drömma och sätta mål och jobba för att nå dom. 
 7. Vi kommer bo i en mindre stad. 
 8. Vi kommer bo väldigt nära en skidanläggning. 
Minus
 1. Jeppe kommer längre ifrån sin familj.
 2. Bernhards kusiner, faster, farbror, farmor och farfar kan inte träffa honom lika lätt.
 3. Vi får inte lika nära till havet som vi har idag.
 4. De där enkla och snabba som man kan få i en storstad försvinner, som exempelvis ett apotek som har öppet mellan 8 och 23 kommer inte finnas 5 minuter från där vi bor. 
 5. Vi kommer inte ha kvar de BVC och den kontaktperson vi har idag, vilket är super trist för hon är så himla bra. Och de är lite speciellt när de är hon som haft hand om oss sen start, så sista gången vi sågs så fick det bli en liten kram när vi sa hej då. 
 6. Vi kommer inte få vår och sommar lika tidigt som det blir en verklighet här nere i Skåne. 
 7. Vi kommer längre ifrån RMC och Katarina. 
 8. Bernhard kan inte träffa sina vänner lika ofta. 
 
Här under är det bilder från tidigare idag när vi träffade Eva och hennes dotter Freja i Pildammsparken i typ 2 timmar under våran paus i packandet. Det skiljer inte ens en vecka mellan våra små och dom har träffat varandra då och då sen dom var kanske 2 månader - vi träffades första gången när vi hamnade i samma föräldragrupp på BVC. Och dom har verkligen roligt tillsammans - som idag när Bernhard skrattade när Freja dansade och skrattade. Och vi föräldrar har super trevligt när vi ses - det är så enkelt, lättsamt och roligt. 
 
Så Freja är en av alla vänner som Bernhard inte kommer kunna träffa lika ofta - kommer bli svårt med en spontan promenad. Men vi ska försöka ses en gång till innan vi flyttar och sen hålla kontakten så att vi kan ses när vi är här och hälsar på eller om dom har vägarna förbi oss. 
 
 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog