Allt från amning till att välja BVC.

Mycke som händer varje dag nu. 

Igår var jag och Jeppe på en föräldragruppsträff, där fokus var på när barnet väl är här och allt vad de innebär. Det pratades om allt från amning till att vissa mammor på dag 3 kan få något som kallas för baby blues - barnmorskan gick igenom de mesta rätt snabbt, förutom själva amningsdelen. Men jag tyckte det var ett bra möte, väldigt informativt. 

Och jag har inte varit speciellt insatt alls när de gäller amning, så för mig var det bara ny kunskap. Visst har jag läst diskussioner på nätet när de gäller om man ska amma eller inte å hur länge som är bäst, men då har jag inte haft så stor koll på vad amning innebär så har jag inte haft någon tanke kring det själv. 


Sen under träffen igår så fick vi en lapp där vi skulle välja BVC, för det är något man helst ska göra innan barnet är här. Så idag satt jag och kollade igenom olika BVC här i centrala Malmö, å jag fann en som jag anmälde oss till. Å även om jag bara var där en kort stund, några minuter, så fick jag en bra känsla för stället.


De är en sån lättnad att vi varje dag gör något inför att Plutten kommer - vi ligger hela tiden i fas. Så vi hinner få tid för varandra samtidigt som vi bockar av på vår todolista - som imorgon, då har vi inget inplanerat på förmiddagen. Å Jeppe börjar 11.30 så vi ska ta lite sovmorgon och sen äta frukost i sängen. 

Upptäckte oregelbundna hjärtslag.

I fredags när vi var hos barnmorskan, så upptäckte hon oregelbunda hjärtslag när vi lyssnade på Pluttens hjärta. Både jag och Jeppe blev självklart väldigt oroliga å de var de man tänkte på hela fredagen. 

Sen på kvällen ringde vi KK och ställde de frågor vi hade för att kunna få ordning på tankarna, å då sluta de med att dem sa att vi skulle komma in. De blev CTG och vi fick träffa en riktigt duktig läkare som förklarade allt för oss, så vi kunde släppa den värsta oron. 

Imorse kl 8 var vi på specialist mödravården för att undersöka det hela lite närmare genom en blodflödesmätning. 

Jag å magen i väntrummet. 

De visade sig då att de finns extra slag i förmak (sves) som brukar försvinna när barnet kommer ut å tar sitt första andetag. Så de fick oss att lugna oss lite till och nu är de bara att hålla tummarna att extra slagen försvinner om 11 dagar när Plutten är här ♡ 
Powered by Jasper Roberts - Blog