Gravidkroppen i vecka 25.

Idag går vi in i
 
 
Och det som direkt stressar mig är detta med fosterrörelser. Jag har moderkakan i framvägg, så jag har inte känt av Pluttens sparkar och så än. Och det är tydligen nu som man ska känna av barnet varje dag och gör man inte det, så är inte det bra. Men kan man generalisera så, med tanke på att det finns dem som har som jag, moderkakan i framvägg? 
 
På 1177.se står det för vecka 25
 
Kristina

Kul med ny vecka!! :)
Jag har också min moderkaka i framvägg och när vi var på RUL så sa hon som gjorde ultraljudet att jag inte skulle känna sparkar förrän ca v 23. Men mina kom ändå en vecka efter vi var där.
Det är säkert ingen fara, tror det är väldigt individuellt och det kanske är en lugn bebis?
Men om du är orolig så ring din barnmorska och be att dom kollar hjärtljud så att allt är okej.

Svar: Vi har en tid i morgon och då ska vi ställa frågor kring detta med fosterrörelser :)
Lilla Hell

Anna

Hej! Läser eran blogg ibland och glädjs med er. Jag hade också moderkakan i framvägg och kände först fosterrörelser i vecka 24 + något. Stressade över detta minns jag. Det som funkade för mig var att lägga mig på sidan (efter att jag varit aktiv, exempel efter jobbet). Låg där och slappnade av och efter ett tag kände jag någon "bubblande" känsla. Sen är det svårt att veta vad man "ska känna". Det verkar som att många upplever fosterrörelser på olika sätt. Med fosterkakan i framvägg ska man nog inte vänta efter sparkkänslan utan mer "bubbel och fladder". Så har det varit för mig båda gångerna, men är nog självklart inviduellt (som allt annat, med graviditeter). Magen växer i alla fall. Det syns tydligt :).

Svar: Ja de är ju det som varit mitt tecken på att jag är gravid, att jag växer :)
Lilla Hell

Powered by Jasper Roberts - Blog