Blogg, vlogg och podd.

Jag har legat ner typ hela dagen och sammandragningarna är färre - men jag får dem fortfarande trots att jag ligger ner och dem är så intensiva och gör ont. Men jag ska fortsätta vila och hålla tummarna för att det blir bättre dag för dag.
 
 
Och när man är hemma och har mycket tid att bara vara, så tänker man en del. Och jag har en idé som sakta men säkert börjar bli lite mindre suddig och där jag faktiskt själv kan börja sätta ord på vad det är jag vill. 
 
Låt mig förklara, om jag kan utan att babbla iväg och tappa er halvvägs.
 
Vi är så många som gör IVF och samtidigt som vi är lika, så är vi olika. Det finns massor av frågor och tankar. Det finns ett behov av att få fråga och att få svar. Det finns ett behov att lyfta det som är så lika som det som är så olika. Och jag tänker att vi är så duktiga att stötta varandra inom blogg och vlogg världen, så det kanske behövs ytterligare ett sätt att mötas. Eller utveckla de sätt som redan finns idag. 
 
Så jag har några frågor som jag skulle bli så glad om ni ville besvara
 
1. FINNS DET EN IVF-PODD I DAGS LÄGET?
 
2. TYCKER DU ATT DET ÄR NÅGOT SOM BORDE FINNAS? 
 
3. FINNS DET EN IVF-VLOGG I DAGS LÄGET?
 
4. TYCKER DU ATT DET ÄR NÅGOT SOM BORDE FINNAS?
 
5. OM DU FICK VÄLJA MELLAN PODD OCH VLOGG, VILKET FÖREDRAR DU OCH VARFÖR?

Checklista och webbutbildning.

Ännu en dag hemma vilandes och jag tycker än så länge att det verkar funka - så jag fortsätter vila och ta det extra lugnt så att jag förhoppningsvis kan vara tillbaka på jobbet på måndag. 
 
Och när man bara ska ligga i sängen hela dagen så är det datorn, tv:n eller poddar som gäller. Så man hinner fixa med en del på datorn - som tex det här brevet jag fick hem här om dagen från försäkringskassan angående föräldrapenning och att planera sin föräldraledighet. 
 
Och först började jag med att svara på några frågor för att få en checklista över vad vi behöver göra nu innan barnet kommer - super smart funktion måste jag säga !
 
 
Och sen det stod att man skulle logga in och se webbutbildningen Föräldrainformationen, för att få en bra överblick.
 
 
Och absolut fick jag en bra överblick men att gå från det till att förstå hur vi ska tänka kring oss, våra inkomster och hur vi vill planera blev alldeles för STORT. Det kanske låter konstigt, men det känns som att jag tappade all förmåga att planera och jag blev bara nervös. Det är ju så stort och så på riktigt å jag vill inte göra fel, så jag kontakta försäkringskassan och fråga om man kan få boka in ett möte med någon som kan förklara allt och se över just oss och vårt. 
 
Så nu är försäkringskassan kontaktade plus att min arbetsplats ska fylla i en blankett angående min anställning och inkomst - så nu kan jag ta bort den delen från min todolista. Check !
#IVF - #föräldraskap - #gravida - #mammapappalam - #onehellofababyajourneyonwheels

Bröllopskostnader.

Nu när jag har en del tid över då jag bara ska ligga och vila, så bestämde jag mig för att gå igenom alla kvitton och göra en sammanställning av vårt bröllop. 
 
 
Och vårt mål var 20.000 kr och det slutade på ca 30.000 kr. 
 
 
Vi var 27 personer och med allt, verkligen ALLT, så blev det bara ca 30.000 kr. Så vi är nöjda, trots att vi inte höll summan vi satt från början, då det var ett sånt fint bröllop - det blev verkligen precis så som vi ville ha det. 
 
Så för er som funderat, så går det att få sitt vackra, magiska bröllop utan att det måste kosta minst 50.000 kr. 
Powered by Jasper Roberts - Blog