Familjerådgivning.

Eftersom att vi alla är unika och vi alla har våra olika behov i relationer, så gör det att det kan slå gnistor. Jag är en person som pratar mycket och som behöver orden och kommunikationen i mina relationer. Jeppe är en person som inte pratar speciellt mycket och han är mer av en tänkare. Och som ni säkert kan förstå så är detta något vi många gånger diskuterar med kanske sura och irriterade röster då vi har så olika behov - inget är fel och inget är rätt, utan de är bara olika behov. 
 
Så istället för att det ska slå gnistor som tar sönder relationen så har vi tagit ett steg för att få verktyg där båda kan få vara unika med sina behov samtidigt som vi möter varandra. Och det steget är att träffa en familjerådgivare, vilket vi gjort 2 ggr hitills. Många är rädda för att prata högt om liknande saker för att man är rädd för vad andra ska tycka och tänka - att det utåt sett ska betyda att något är fel. Trots att det inte ska spela någon roll, för det viktiga är INTE vad andra tycker. 
 
För vår del betyder och står familjerådgivningen för hur mycket vi tycker om varandra, hur mycket vi vill leva med varandra och att vi tar tag i saker och ting innan relationen går sönder. Att ha framförhållning. Och vi tog kontakt med familjerådgivningen när Bernhard låg i magen, då vi förstod att småbarnstiden kan skapa extra gnistor och vi vill exempelvis inte ha diskussioner med sura och irriterade röster inför Bernhard.
 
Har även fått höra från många olika håll att det första året med ett barn är en ansträning för relationen och att man som par bara måste överleva den tiden. Och vi vill inte överleva någonting, utan vi vill leva så vi hoppas att detta ska göra att vi lever mer än vad vi överlever. 
 
Pappa Jeppe och Bernhard - här har vi bara varit föräldrar i 1 vecka. 
Anonym

Hej, känner igen mig så väl i era olika roller. Jag är pratar och sambon tiger. Skitjobbigt. Skriv jättegärna ett inlägg med tips och råd som ni får med er för att möta varann

Millis

Vad får ni för råd av familjerådgivaren? Vad har ni fått för uppgifter/ uppgift? Antar att det är olika saker ni ska fokusera på son par och individuellt.

liamochmelvin.blogg.se

Starkt och klokt av er att ta "hjälp" innan det kanske är försent. Hoppas att ni hittar en bra lösning :)

Svar: Ja de har vi hittat :)
Lilla Hell

Powered by Jasper Roberts - Blog