Shape Up.

Att få gå till gymmet eller gå på ett pass efter jag varit på jobbet gör mig verkligen GLAD inombords. Det är så underbart att få träna och bli riktigt trött och svettig - kroppen får visa hur mycket den orkar och försöka sig på att bli lite lite starkare varje gång jag är där. 
 
   
 
Så självklart så har jag mina träningsbloggar som jag läser, men igår fann jag även en träningstidning när jag var och handlade - en tidning som blev mitt
 
Guldkorn nr 8
 
 
Jag var lite skeptisk först då de finns så många träningsbloggar - tänkte att det inte fanns något att läsa om där i som jag inte kan läsa i en blogg. Och sen var jag rädd att fokus skulle ligga på BLI SMAL, men jag hade fel. 
 
Här är bara några sidor ur tidningen på de som jag gillade att läsa om 
 
 
 
 
 
I det stora hela så är det ett BLI STARK-tänk i tidningen samtidigt som de blandar det med "Bättre lite träning än ingen alls". En tidning helt i min sak där jag kan få tips, där jag kan bli inspirerad av andra och där jag kan hitta nya saker att prova både i mat och träningsväg!

Hasses.

Nu har jag fått in 2 recept från Paulina - tackar tackar så hemskt mycket! :)
 

Hasses exotiska kycklinggryta

Kyckling/fläskfilé/fläskytterfilé
Champinjoner (färska eller konserverade)
Bladspenat
Cocktailtomater
Inlagd eller färsk annans
Cashewnötter 
Vitlök
Matlagningsgrädde
Crème fraiche
Grönsaksbuljong
Dijonsenap (1 tsk)
Salt och peppar efter behag

Skär kyckling/fläskfilé/fläskytterfilé i lagom stora bitar och fräs upp i lite olja. Lägg i champinjonerna å stek dem lite så vattnet går ur. Häll på matlagningsgrädde och crème fraiche (mängd beroende på köttmängd. Till 2 kycklingfiléer behövs ca 2,5 dl matlagningsgrädde och 1 dl crème fraiche.
Pressa i lite färsk vitlök eller torkad i kvarn. Ca 1-2 klyftor. 
Skär coctailtomarerna i halvor eller klyftor och häll i grytan. Skär ananasringarna i lagom stora bitar och häll i. Lägg i lite bladspenat och slutligen cashewnötterna (1-2 dl).
Lägg i buljong efter smak. Ca 2-3 st. OBS! Lägg alltid i buljongen efter du hällt på cashewnötterna om de är saltade. Finns även att köpa naturella.

Servera med bulgur/qinoua eller ris!

Hasses kyckling & penne

Kyckling (eller annat fläskkött)
Penne pasta
1 st stor Purjolök
Matlagningsgrädde
Crème fraiche
Grönsaksbuljong
Dijonsenap (1 tsk)
Salt och peppar efter behag

Stek kycklingbitarna i lagom storlek i lite olja (kan byta ut mot fläskfile om du vill)
Hacka purjolök (se till att skölja noga för den kan vars jordig. Tips att skära ett snitt längst med hela löken för att komma åt allt smuts)
Häll på matlagningsgrädde (2,5 dl eller mer beroende på mängd kött) och crème fraiche (ca 1-2 dl)
Grönsaksbuljong (2-3 st beroende på såsmängd

Servera med pennepasta fullkorn!

 

Bombnedslag.

Denna veckas fotouppdrag blev något helt annorlunda mot de jag brukar göra - denna vecka försökte jag mig på att fotografera mina garderob. De va nämligen så att idag tog jag tag i mitt lilla bombnedslag till garderob - skulle rensa ur och städa. Och då bestämde jag mig för att i samma veva dokumentera det och ge mig på att försöka få bra bilder. 
 
De va inte helt lätt med inställningarna, men till slut blev det ISO 6400 med ett lågt bländartal och en hög slutartid. 
 
Så här såg de ut innan:
 
 
   
 
Och så här ser de ut nu efteråt:
 
 
     
Powered by Jasper Roberts - Blog