3 månader som icke-rökare.

Idag är de 3 månader (13 veckor ) sen jag blev icke-rökare.
Lite fakta på de är:
 
1. Jag har varit fri från över 1300 cigg
2. Vilket i sin tur innebär att jag varit fri från att köpa ca 65 ciggarettpaket
3. Som i sin tur innebär att jag sparat över 3500 kronor
 
Att vara icke-rökare är ett val jag gör - jag VILL vara icke-rökare. Varje dag bestämmer jag mig för att fortsätta på den här vägen och varje kväll är jag tacksam för att jag gör de valet och att jag är lycklig med valet. 
 
Och nu när jag skulle skriva detta inlägg och ville hitta en passande bild, så fann jag denna. Det är en bra bild för mig som fortfarande får "besök" av nikotinmonstret då och då - i de stunderna är denna bild en bra påmminelse till varför jag väljer att vara icke-rökare. 
 
Om ni klickar på bilden så kommer ni till sidan där jag fann den - där finner ni även mer fakta. 
 
Så nu kör jag vidare och gör valet att vara en lycklig icke-rökare idag också.  

Green tea is the new black.

Nu är snart januari förbi och när jag ser till träningen så tycker jag att de känns riktigt bra - de blir varierat samtidigt som de blir på rutin, om ni förstår hur jag menar. Älskar mitt träningsupplägg både när de gäller vad jag gör när samt att upplägget gör att de blir regelbundet. Jag som gillar att träna måste säga att jag just nu verkligen älskar att träna - vilodagen är helt ok, men jag föredrar dagarna då jag tränar.
 
Mitt träningsupplägg:
Måndag: morgonpromenad 2.5 km
Tisdag: morgonpromenad 2.5 km + pass/gymmet
Onsdag: morgonpromenad 2.5 km
Torsdag: morgonpromenad 2.5 km + pass/gymmet
Fredag: simma
Lördag: vilodag
Söndag: pass/gymmet
  
De finns inget väder som stoppar mig för tillfället när de gäller morgonpromenaden eller att ta sig till och från Friskis & Svettis - gäller bara att klä sig rätt. 
 
         
 
Sen har jag under två veckor druckit några koppar grönt te varje dag (utan socker och mjölk), då de sägs att de ska vara bra för kroppen exempelvis när de gäller immunförsvaret - vilket jag också tycker väldigt mycket om. De har blivit mitt kaffe - green tea is the new black. 
 
 
Plus att jag funnit en dryck som jag dricker direkt efter träningen
 
 
 
Inte nog med att den är bra, den är god också - bästa !
 
Så allt rullar på och de känns väldigt roligt - när jag tränar så får jag möjlighet att bara vara. Jag stänger ner tankeverksamheten och samlar massa energi. Och sen att jag känner i kroppen hur de gör något med mig - jag blir lite starkare hela tiden och jag får lite bättre kondition. Så jag kör på en månad till och kör en uppdatering i slutet av februari. 

Vecka för vecka.

Jag är en person som tror på att de jag vill ha i mitt liv - de jag drömmer om/de jag önskar mig - är något jag måste ha i tanken på ett positivt sätt för att de ska bli verklighet. För de är de jag tänker på och hur jag tänker på de som blir min verklighet - de tankar som jag ger mest utrymme och känslan jag har till tanken är de som växer sig starkare. Vilket är viktigt att komma ihåg, så att man fokuserar på rätt saker.  
 
Och jag har kommit till tiden i mitt liv då jag ser fram emot och längtar efter att en dag bilda familj med min Jeppe - jag är inte gravid nu, säger de rakt ut så att ingen tror de/funderar på de. Och för att ha detta med att bilda familj i tanken på ett positivt sätt så har jag funnit en kanal på youtube , tror de va Blondinbella som tipsa om den, som heter 
 
 
Ni kommer dit genom att klicka på bilden. 
 
Man får följa 3 kvinnor genom hela deras graviditeter och bli uppdaterad kring olika tankar/funderingar som dem har. Exempelvis så ska en av dem genomföra en planerad kejsarsnitt och en annan funderar kring detta med att hyra en privat barnmorska. Och jag tycker de är suveränt att en sån här kanal finns och att kvinnorna är olika, så att många olika tankar/funderingar lyfts upp - att de finns fler nyanser liksom. Så man får följa kvinnor som visar hur deras resa är. Och att de kan vara olika, men att inget är rätt eller fel. 
 
 
Så detta är mitt sätt att lägga fokus rätt tankemässigt när de gäller min längtan och önskan om att en dag skapa en familj tillsammans med Jeppe. Denna kanal gör att jag får väldigt mycke positiva tankar kring att bli och vara gravid/ att skapa familj. Den får mig att se fram emot min och Jeppes resa <3
#gravid vecka för vecka
Powered by Jasper Roberts - Blog