Lillahell82.

Min blogg bygger på ögonblick som jag vill minnas, stora som små, så ibland kan de gå de ett par dagar mellan inläggen - de är inte varje dag de finns ögonblick att dokumentera och jag vill inte stressa/pressa fram inlägg. Men varje gång jag bloggar så lägger jag ner tid och omtanke på ögonblicket jag vill blogga om - jag gör inget halvdant, och så tänker jag fortsätta.
 
Så för er som tycker de är tråkigt att det kan gå dagar mellan inläggen och vill hänga med lite i min vardag - ni kan alltid kika in på mitt instagramkonto: lillahell82. 
 
   
 
Kontot skapade jag just för bloggen då de inte kommer upp inlägg varje dag - så de är ett öppet konto där vem som helst kan följa mig. Känslan hoppas jag ska vara desamma som på bloggen - fast istället för ögonblick så blir de små glimtar ur min vardag där jag är personlig men inte alltför privat. Sen att det fortfarande finns en känsla av kvalite trots att jag uppdaterar oftare - de är de jag strävar efter.  

LikaParLekaBäst.

Ett av mina mål för våren 2014 är att annordna minst 2 middagar/fester för nära och kära samt mina vänner. Och igår var de dags för middag/fest nummer 1 som hade temat 
 
LikaParLekaBäst
 
Vi hade bjudit in 6 par, så alltså 12 personer, och de som stod på schemat var middag, efterrätt och spela olika spel där alla par tävlade mot varandra med målet att vinna flest spel för att bli paret som leker bäst. De va några som redan från början inte kunde komma och sen så går ju tyvärr influensan så vi fick ett återbud timmarna innan - så vi gick från att vara 4 par som skulle komma, alltså 8 personer, till att sluta på 2 par när middagen/festen började. Så de kändes lite trist i någon sekund, men då allt handlar om ens egna inställning och att det blir som man tänker, så körde jag och Jeppe på som om ingenting hänt. Vi dukade fram och gjorde i ordning precis som planerat.
 
 
  
 
 
 
Sen blev det en sån lyckad kväll där vi åt massor av mat, efterrätt och snacks. Vi spelade "Ego", "Låtar din partner gillar" och självklart "Lika par leka bäst". Kvällen fylldes av skratt och konversationer som nuddade både ytan och djupet. Och vid 04 på morgonen tog Jimmy och Josse en taxi hem. Och dem åkte hem med medaljer runt halsen då dem vann de flesta spelen och var paret som lekte bäst. Sen sa vi de innan dem lämnade oss att nu lämnar vi över stafettpinnen till dem, så nästa gång så är de deras tur att hålla i "LikaParLekaBäst" middagen/festen - roligt om de kan bli en fest som blir av några gånger per år med olika värdpar. 
 
 
 
 
Och idag har vi sovit och vilat om vartannat - inte mycke mer man orkar med. 
 
   
 
Den första middagen/festen är förbi och jag är så nöjd och glad - de blev inte precis som vi tänkt, men de blev förbannat bra ändå. 
 

Ett steg till.

Nu är snart februari förbi och det är dags att göra en uppdatering kring träningen. I februari har jag varit lite mer öppen med träningsupplägget - jag har tagit de mer vecka för vecka och sett till att de blivit en dag vila, men sen om den dagen blir lördag eller tisdag har visat sig. 
 
Och om jag jämför med januari som hade ett lite mer strikt träningsupplägg, så känns detta roligare - jag kan vara lite mer spontan med träningen och köra de som känns skoj. Att snowboard som är träning för kroppen kan få vara den träning jag gör under en dag. Sen kan jag även vara spontan med resten av livet.
 
Vill visa ett exempel på hur en vecka kan se ut och jag visar hur denna vecka ser ut:
 
Måndag: Morgonpromenad 2.5 km
Tisdag: Åkte snowboard i ca 4 th
Onsdag: Cykla (morgonen) 3 km + simma 35 min och trampa vatten 5 min
Torsdag: Cykla (morgonen) 3 km + cirkelgympass
Fredag: Morgonpromenad 2.5 km
Lördag: Cykla (morgonen) 3 km + cirkelgympass
Söndag: vilodag !
 
    
 
Så vad är planen för mars?
  
1. Jag ska få en ny gyminstruktion, vilket känns super skoj - jag har börjat tröttna på mitt upplägg och både min hjärna och min kropp behöver en ny utmaning.
 
2. Sen tänkte jag även att alla dagar utom vilodagen så ska jag göra antigen ett pass eller gå på gymmet, om jag inte simmar - att det ska vara något varje dag. I januari och nu i februari så kan en morgonpromenad ha varit de jag har gjort på en hel dag, och de känns alltid för fjuttigt. 
 
3. Sen ska jag även variera träningen så mycke jag bara kan, så att kroppen inte vänjer sig och slutar tex bygga muskler. 
 
4. Plus att jag ska variera mellan cykla och promenera på morgonen. 
 
Så mars månad handlar om att ta det ett steg till - vilket känns super spännande ! Det ska bli roligt att se vad de blir av de och va de blir för resultat. 
Powered by Jasper Roberts - Blog