Delmoment 3.

Tiden har svischat förbi när det kommer till min kandidattermin - igår fick jag veta att jag blivit godkänd på även hemtenta nr 2. Och idag började jag skriva på min sista hemtentamen innan C-uppsatsen - den ska vara inne nästa fredag. Och för varje delmoment så tycker jag att det blir svårare och svårare, så denna gång kommer jag VERKLIGEN få kämpa för att förstå vad jag pysslar med. 
 
 
Det är verkligen en intensiv termin det här -  massa litteratur att läsa, föreläsningar, seminarium och dataövningar att gå på och 3 hemtentor på 9 veckor. 
 
Men det märks på mig att det är intensivt, för jag är en person som SÄLLAN sover en stund på dagen både för att jag tycker att det rubbar hela dagen samt för att jag får svårt att somna på kvällen. Men denna vecka har jag somnat och sovit mellan 1 och 1½ timme mitt på dan både tisdag, onsdag och idag. Och hitills har jag inte haft svårt att somna sen på kvällen. 
 
Imorgon är sista dataövningen och sen är planen att skriva på tentan måndag, tisdag och onsdag. Jag hoppas att jag ska vara klar på onsdag och kan skicka in den då och ta helg några dagar tidigare. För veckan efter börjar C-uppsatsen och det vore trevligt med helt ledigt några dagar och samla kraft innan det blir intensivt igen.
 
Men som sagt, först dataövningen imorgon och sen helg och samla kraft innan jag fortsätter med tentan - får ta det steg för steg :)
 

Utvecklas som människa.

En ny vecka - ett nytt horoskop.
Veckans horoskop lyder som följande:
 
Du kommer att skaffa dig flera lager av social smarthet genom att observera vad som fungerar och vad som inte fungerar i dina relationer den här veckan. När du delar med dig av brottstycken av dig själv och folk reagerar på det, ska du registrera om deras respons hjälper eller sårar dig. Det som fungerar kan du kopiera och göra till ditt eget.
 
När det kommer till horoskop så ska man se det som en karta  och inte som ristat i sten. Sen är det viktigt att att se vad som står och samtidigt se på sitt eget liv och sin egen kontext. För ibland kan horoskop kännas flummiga och då är det bra att komma ihåg att det handlar om att se till sig och sitt eget liv utifrån det som står. 
 
 
Och jag tog precis en promenad på nästan en timme där jag funderade kring mitt veckohorskop och jag tolkar det som att jag måste se till vad jag kan förbättra/förändra när det kommer till mig själv för att utvecklas som människa och på så sätt även radera sidorna som inte gynnar mig. För alla människor har sina fel och brister - även jag. Så jag har skrivit ner de sidor jag inte är helt förtjust i (för jag är väl medveten om vad mina brister och fel är) och kan förändra/förbättra - vilket blir mitt fokus denna vecka. 
 
 
 
 

Kontrast.

Helgen blev inte alls som jag trodde att den skulle bli - det blev inte en helg hemma i Göteborg där jag saknade och längtade efter min Jeppe, för i fredags åkte jag till honom. Fick veta i torsdags kväll kl typ 21 på kvällen att jag skulle till honom och lyckan var total. 
 
Vi har spenderat helgen i Sthlm och i Norrköping då han har spelat basket matcher med sitt lag, vilket var jätte roligt att hänga med och titta på. Just att få vara med och ta del av den sidan av hans liv då han verkligen älskar att spela basket. Och det var en super mysig helg och jag är så glad att jag följde med. 
 
 
 
Några bilder från helgen på min fina Jeppe <3
 
Så det blev en total kontrast mot veckan jag hade haft med MASSA skola, vilket är bra. Hjärnan behöver en paus för att orka. 
 
- Rutiner i all ära, men lev fullt ut då och då.
- Leva i nuet - va här och nu. 
 
 
Powered by Jasper Roberts - Blog