Guldkornet.

Jag är tillbaka i Göteborg sen igår och jag blir kvar här till nästa vecka. Så det blir ca 10 dagar innan jag får träffa Jesper igen. Och det ögonblick jag vill minnas idag är känslan jag har inom mig när det kommer till mig och Jesper.

Jag visste inte om jag skulle klara
av att ha ett distansförhållande, men det jag känner idag är att hellre ett distansförhållande i några månader än inte ha honom i mitt liv alls. Med honom så finns det ett här och nu, samtidigt som det finns ett sen. Och båda två känns magiskt, bubblande och spännande.

Att finna orden för att beskriva varför det känns så rätt med Jesper är som alltid svårt, men jag försöker.
 Jag har funnit en människa som är så lik mig samtidigt som så olik mig. En människa som bekräftar mig ibland samtidigt som han ibland får mig att tänka om / tänka till / tänka ett extra varv.
Jag har funnit ett guldkorn.Jag för några dagar sen i den underbara vårsolen.

Tappad bakom ett tåg.

Jag vill minnas detta ögonblick och denna känsla, för det kommer stärka mig i slutändan. Och det jag vill minnas är att jag just nu inte förstår hur jag ska klara av kursen personalekonomi.

Är inne på kalkyleringsdelen av kursen och jag känner mig helt tappad bakom ett tåg. Jag har läst litteraturen och sett föreläsningarna som var streamade via nätet. Och jag har känt att jag hänger med. Sen plockade jag fram frågorna som jag ska lösa och maila in senast onsdag och då kom känslan av att vara tappad bakom ett tåg.Jag läser en baskurs i personalekonomi, en grundkurs, och det känns inte så längre. Det känns som att det förväntas att jag ska ha läst ekonomi eller liknande innan. Och jag försöker verkligen se ljuset i detta kalkyleringsmörker - jag gör mitt yttersta.

Jag VET att jag kommer att förstå och att allt kommer att lösa sig, för jag vill lära mig och jag är envis som en åsna. Men jag vill dokumentera detta frustrerade ögonblick som en påminnelse om att ibland känns det som ett mörker och det är svårt att se hur man ska nå målet -thats life. Men är man envis, har en vilja och en tro på sig själv så kommer man klara det.

Finna ro.

Såg mitt horoskop för nästa vecka, och jag kände direkt "Åh va skönt".


Ditt tecken är kommunikationens mästare, men det innebär inte att du alltid måste prata. Du är mer tankfull och tyst än vanligt den här veckan, helt inställd på att lära dig allt du kan om de människor och ämnen som dyker upp. En ekonomisk möjlighet öppnar sig för dig, för att du har ett så öppet sinne, samtidigt som din mun är stängd för en gångs skull.

Nästan så jag funderar på
att stänga av mobilen så mycket som möjligt under veckan som kommer. Inte vara så himla möjlig att nå hela tiden, för det är en press i sig. Svårt att finna ro om man hela tiden är möjlig att nå. Och om något är JÄTTE viktigt så hittar man sätt att nå mig. Eller har jag helt fel?!

Powered by Jasper Roberts - Blog